Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο της κ. Βολοτοπούλου

Στις 4-3-2016 μικτή ομάδα μαθητών του ΕΕΕΕΚ Σοφάδων συνοδευόμενη απο τους εκπαιδευτικούς Μπλούτσου Π, Δρόσου Μ, Παπαπολυζοπούλου Σ, και τα μέλη του ΕΕΠ και ΕΒΠ Βάρρα Αλ. και Μαρκούτη Ι αντίστοιχα, επισκέφθηκε το Λαογραφικό μουσείο της κ. Βολοτοπούλου.

Το μουσείο, έργο ζωής για την κα Βολοτοτοπούλου είναι αφιερωμένο στην Ελληνίδα μάνα Καραγκούνα και στο έργο της. Στους χώρους του αναβιώνουν με γλαφυρό τρόπο οι παραδόσεις και οι συνήθειες των ανθρώπων του Θεσσαλικού κάμπου του περασμένου αιώνα . Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος Κοινωνικής και Πολιτικής αγωγής προκειμένου οι μαθητές να διδαχθούν τα ήθη και τα έθιμα και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων του τόπου τους. Υπο την καθοδήγηση της κας Βολοτοπούλου οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο του μουσείου και γνώρισαν με βιωματικό τρόπο την καθημερινότητα και τον μόχθο των ανθρώπων του Θεσσαλικού κάμπου. Το λαογραφικό μουσείο αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα για την περιοχή των Σοφάδων.

Η Δ/νση και ο σύλλογος προσωπικού του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Σοφάδων ευχαριστούμε θερμά την κα Βολοτοπούλου για την ευγενική της φιλοξενία.