Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία καθιερώθηκε να γιορτάζεται στις 3 Δεκέμβρη από το 1992.Η ημέρα αυτή θέτει τον προβληματισμό για το δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης των ατόμων με αναπηρία που αποτελούν θύματα πολλαπλών διακρίσεων.Περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της εξάλειψης στερεοτύπων και προκαταλήψεων,προκειμένου τα άτομα με αναπηρίες,να αποκτήσουν δικαιώματα,εκπροσώπηση,αναγνώριση και σεβασμό.

Στα πλαίσια αυτής της ημέρας ,αντιπροσωπεία μαθητών μας μαζί με την κοινωνική λειτουργό κ.Παναγιώτα Κωστή ,τον υπεύθυνο του εργαστηρίου κηπουρικής κ.Αθαν.Ανδρεόπουλο και της καθηγήτριας φυσικής αγωγής κ. Στελ.Παπαπολυζοπούλου παρουσίασαν στην κεντρική πλατεία των Σοφάδων τα <<μικρά χειροτεχνήματά >> του εργαστηρίου τους, δηλώνοντας έτσι την παρουσία τους και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία απέναντι στα άτομα με αναπηρία.

Αξίζει να σημειωθεί και η δυναμική παρουσία του δημάρχου Σοφάδων κ.Αθ. Σκάρλου καθώς και του αντιδημάρχου παιδείας κ.Βασ.Αγγελόπουλου, οι οποίοι έχουν πάντα ανοιχτή την <<πόρτα της καρδιάς τους>> όσον αφορά το εργαστήρι μας και είναι αρωγοί στις προσπάθειες μας.Τους ευχαριστούμε θερμά όπως θερμά ευχαριστούμε κάθε έναν κάτοικο Σοφάδων για τη στήριξη που μας παρέχουν.

Ας μην ξεχνάμε όλοι μας πως λίγα κλάσματα δευτερολέπτου αρκούν για να είμαστε στην άλλη πλευρά.