Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Επίσκεψη στη Ζωγράφο Βούλα Δόγια

Στις 28 Μαρτίου 2016 μικτή ομάδα μαθητών του σχολείου μας, στα πλαίσια του μαθήματος Αισθητικής Αγωγής επισκέφτηκε με τις καθηγήτριες Παπαπολυζοπούλου Στ. και Μπλούτσου Παν. και με την εργοθεραπεύτρια Κακαράντζα Στ. το εργαστήρι ζωγραφικής της κ. Βούλα Δόγια στους Σοφάδες.
Η κυρία Δόγια είναι καταξιωμένη ζωγράφος με σημαντικές διακρίσεις τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτρερικό. Έχει πραγματοποιήσει περί τις 60 εκθέσεις κι έχει κάνει 3 καθαρά δικές της δουλειές. Μαθήτευσε κοντά σε Έλληνες ζωγράφους και συνέχισε τις σπουδές της στην Αυστρία. Έχει ασχοληθεί με την τοπιογραφία, την παραδοσιακή ζωγραφική με πορτρέτα και συνθέσεις. Είναι ιμπρεσιονίστρια και τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μια στροφή στον εξπρεσιονισμό.
Έργο της βρίσκεται στο Μουσείο μοντέρνας τέχνης στην Πομπηία με θέμα το Άγιο Πνεύμα κι έχει λάβει το 3ο βραβείο στην Ακαδημία τέχνης της Γαλλίας σε διαγωνισμό έργων 135 χωρών.
Μας εκμυστηρεύτηκε η τέχνη της απαιτεί προσήλωση, πλήρη αφιέρωση και σκληρή δουλειά τόσο σε θεωρητικό επίπεδο για τον εμπλουτισμό της γνώσης όσο και στο επίπεδο το δημιουργικό.